Fii liber cu adevărat!

Părțile intangibile ale existenței noastre, cum sunt emoțiile, fac parte din realitatea adevărată a unei conștiințe mai înalte. Dacă emoțiile sunt o parte a unui tărâm pe care nu-l putem atinge cu cele cinci simțuri ale noastre, cum le conștientizăm atunci?

Ceea ce majoritatea oamenilor cred că sunt emoții, nu sunt, de fapt, emoțiile în sine. Ceea ce simțim noi e manifestarea fizică a acestor emoții. Mânia provoacă o tulburare a psihicului ce se manifestă prin orgoliu. Aceste manifestări determină accelerarea ritmului cardiac, creșterea temperaturii corporale și naște multe alte trăsături fizice ce semnifică furia. La fel cum muzica de la radio e o manifestare fizică a unui semnal intangibil, la fel, și trăirea unei emoții e manifestarea fizică a unui semnal intangibil. S-a arătat că emoțiile noastre au o frecvență vibrantă specifică. Ca urmare, exista doar două tipuri de emoții pe care omenirea le simte: FRICA și  IUBIREA. Toate celelalte emoții sunt ramificații ale celor două. FIRICII îi este caracteristică o vibrație de frecvență lungă și lentă, în vreme ce IUBIRII îi este specifică o frecvență foarte intesă și rapidă.emotion

Noi trăim începutul unei schimbări majore la nivel fizic și spiritual. Este dificil de înțeles ce se va întâmpla exact cu trupurile noastre fizice, dar scripturile antice oferă toate indicațiile despre cum va fi această experiență: „Omul se află într-un proces de continuă transformare către forme de lumină care nu aparțin acestei lumi.”, „Nu veți îndura niciodată durerile morții, când voi apărea în gloria mea, veți trece, într-o clipă, de la MORTALITATE la IMORTALITATE. ”, „În trupurile noastre îi vom vedea pe creatorii noștri”. Aceasta va fi schimbarea vremurilor, perioada transcedentală a unei schimbări monumentale a umanității. Cei nepregătiți pentru această tranziție, foarte probabil, nu vor putea să facă față schimbărilor rapide ale psihicului. Singurul mod de a ne pregăti pentru ce va să vină e să căutăm ceea ce căutăm în tot parcursul vieții noastre: ADEVĂRUL. Nu adevărul despre guverne, comerț, religii, terorism sau orice altceva extern, ci adevărul despre NOI ÎNȘINE, din psihicul nostru și însăși umbra noastră.

În culturile occidentale, suntem învățați că A FI NORMAL înseamnă A FI DOAR FERICIT, niciodată trist, doar IUBITOR, niciodată FURIOS, doar IERTĂTOR, niciodată INVIDIOS. Sună pluzibil, dar nu este așa. Nu trebuie să ne reprimăm orice emoție negativă deoarece aceasta cauzează dezechilibru. Pentru a NE ÎNVINGE EMOȚIILE, este nevoie SĂ LE ACCEPTĂM, NU SĂ LUPTĂM CONTRA LOR! Este nevoie să ne cunoaștem emoțiile și să le permitem să servească scopului pe care-l au pe măsură ce învățăm despre ele. Civilizația antică „Assene” ne-a lăsat învățături ce datează de acum 6000 de ani. Acestea ne învață că relațiile noastre unul cu altul, cu Universul și cu întâmplările și evenimentele, oglindesc părți ale psihicului nostru care au nevoie să fie curățate. Gregg Braden a explicat pe larg acest lucru în opera sa: e foarte important să înțelegem că atunci când te temi de o pierdere, când te temi de moarte, de război, de terorism, de schimbare, le oferi celorlalți posibilitatea de a TE CONTROLA pe baza temerilor tale. Când lupți împotriva sărăciei, a terorismului, când lupți pentru a clădi niște relații sau pentru libertate, încerci să reprimi ceea ce vine din afară, înainte de a-ți fi CUCERIT SINELE.  Aceste situații sunt oglinzi ale fricilor noastre. De aceea este important SĂ IUBEȘTI și DOAR SĂ IUBEȘTI! Să-i iubești pe cei care sunt de partea ta, dar în special pe cei care-ți sunt împotrivă-ți. Nu-ți privi temerile ca pe o amenințare. Mai degrabă, înțelege că această lume materială e doar o manifestare fizică A IUBIRII sau A FRICII din conștiința noastră.

Tot ce ai nevoie să cucerești în viață se află în fața ta. Dacă vrei să înțelegi care îți sunt adevăratele frici înnăscute, analizează-ți ambițiile și inhibițiile!

Este foarte ușor pentru orice sistem de gândire, religios sau de altă factură, care se perindă prin istorie, să joace această carte, să se joace cu INSECURITĂȚILE NOASTRE, să ne asigure că totul este bine, că vor avea grijă de noi, că vom fi ținuți în brațe. Nu învinuiți religia! Învinuiți PROPRIA NESIGURANȚĂ care a îngăduit religiilor să prospere și care a permis atâtor sisteme de gândire avide de putere să înflorească de-a lungul întregii istorii a umanității. De aceea nu reușim să scăpăm din asta!

Candle-in-Bathroom-candles-517659 1024 768„Poți intra într-o camera întunecată ca smoala, plină de rău, plină de întuneric unde poți aprinde o mică lumânare și, instantaneu, întunecimea aceea se evaporă. Dar nu poți face contrariul! Nu poți intra într-o cameră luminată, abundând de adevăr și înțelepciune, dreptate și bucurie, sănătate și în armonie cu puterea universală! Poți aduce în acea camera luminată câtă întunecime vrei și nu va avea nici cel mai mic efect.” Această metaforă ne arată că noi ne aflăm pe partea câștigătoare și, până la urmă, vom câștiga! E nevoie să înțelegem că NU e o luptă de dat, NU e un război de purtat, NU trebuie să punem mâna pe arme, NU e nevoie să ridicăm un deget!

Mulți oameni se întreabă deseori: Cum ar putea o singură persoană să schimbe ceva? De ce, dacă totul e atât de simplu și aceste informații sunt disponibile, de ce cineva nu își învinge temerile și nu schimbă lumea pentru toți ceilalți? Aceasta e cea mai dificilă și mai frumoasă „ghicitoare” de dezlegat. REALITATEA TA TE AFECTEAZĂ PE TINE ȘI DOAR PE TINE. Curiozitatea ta te-a condus spre acest gen de informație, care să servească unui scop foarte specific din viața ta. Nu e nevoie să ne trezim cu toții! Nu e o cursă în a comunica acest mesaj celor 6 miliarde de oameni ai planetei! Important este ca TU personal SĂ ÎNVEȚI SA-ȚI ÎNVINGI cele mai profunde FRICI ALE TALE și SĂ INVEȚI SĂ IUBEȘTI! Când îți vei cunoaște temerile așa cum sunt ele și îți vei stăpâni emoțiile, atunci, și numai atunci, VEI FI LIBER CU ADEVĂRAT!

 

 

(Idei selectate din documentarul„Iluzie și Realitate”)