Puterea SUGESTIILOR

Ne amintim cu toții cum, încă din copilărie, am primit multe sugestii negative din partea familiei sau a prietenilor de joacă. Neştiind cum să le contracarăm, le-am acceptat în mod inconştient.

Vă prezint doar câteva exemple: „Viața e o luptă și e grea.”, „Te-ai născut sărac și vei muri sărac!”, “Tu nu poţi să faci asta!”, “Nu vei ajunge niciodată la nivelul lui X!”, “Nu trebuie să ai încredere în nimeni!”, “Vei greşi!”, “N-ai nicio şansă!”, “Mereu te înşeli!”,  “Este inutil!”, “Toți bărbații sunt la fel!”, “Femeile frumoase sunt proaste.”, “Dacă nu ai noroc de prima dată, nu vei mai avea niciodată!”, “Viaţa este o corvoadă fără sfârşit”, “Dragostea este făcută doar pentru eroii din romane.”, “Vei fi pedepsit de Dumnezeu, pentru că n-ai minte!”, “Fii atent, te vei îmbolnăvi!” sau “Nu poţi să ai încredere în nimeni.”etc.

În cazul în care, ca adult, nu veţi folosi autosugestia constructivă şi profund benefică, adică să urmaţi o terapie de remodelare a procesului mental, acele impresii impregnate de-a lungul timpului vor constitui tot atâtea cauze ale eşecului în viaţa personală, ca şi în cea socială. Autosugestia reprezintă o modalitate de a vă elibera de mulţimea de condiţionări negative, care deformează comportamentul vostru în lume, împiedicând implementarea unor obiceiuri benefice.

Citiţi ziarele, urmăriți emisiunile tv şi veţi descoperi o mulţime de fapte diverse, care sunt foarte potrivite pentru a semăna frica, grija, anxietatea, superficialitatea şi nefericirea. Dacă acceptaţi astfel de sugestii negative, gândurile de teamă ce vor lua naştere în mod firesc vă vor face să pierdeţi bucuria de a trăi şi de a vă realiza în viaţă. E bine de știut de acum că puteţi înlătura toate sugestiile negative, mentalizând tocmai ideile opuse, benefice, veţi reuşi să neutralizaţi orice influenţă distructivă.sugestiile

Fiţi mereu vigilenţi şi nu vă lăsaţi influenţaţi de vreo sugestie negativă ce poate veni de la cei din jur! Nu sunteţi şi nu veţi fi niciodată obligaţi să vă lăsaţi pradă eterosugestiei distructive. Cu toţii am suferit în copilărie şi-n adolescenţă de pe urma ei. Aproape fiecare îşi aminteşte cu uşurinţă cum părinţii, prietenii, familia şi profesorii creau în jurul vostru o adevărată campanie de sugestie negativă. Studiaţi şi analizaţi puţin cuvintele care v-au fost adresate de-a lungul timpului şi veţi descoperi cât de mult semănau ele cu propaganda, chiar dacă pentru familie şi profesori aceasta era inconştient abordată. Scopul lor era acela de a vă ţine în stăpînire şi de a vă insufla teama faţă de diferite realităţi cu care vă confruntaţi. Acest proces de eterosugestie se petrece la fel în fiecare birou, în fiecare fabrică sau în fiecare loc din această lume. Veţi observa că multe din aceste sugestii aveau drept scop să vă facă să gândiţi, să simţiţi şi să acţionaţi aşa cum voiau ceilalţi, astfel încât aceştia să obţină toate avantajele. Într-o controversă oarecare, subconştientul nu poate găsi niciun argument, fie el pro sau contra. Astfel, dacă emiteţi sugestii false, el le va accepta ca fiind adevărate, materializîndu-se sub formă de situaţii de viaţă, experienţe sau diferite alte evenimente. Tot ceea ce vi se întâmplă este rezultatul gândirilor imprimate în subconştient. Dacă i-aţi impus concepte false, cel mai bun mijloc de a le înlătura este tocmai repetarea frecventă a unor idei opuse lor, armonioase şi construcive. Astfel, veţi putea forma un nou obicei, acela de a întreţine gânduri benefice, căci subconştientul este sediul obişnuinţelor şi obiceiurilor imprimate în timp.

Gândurile pe care le nutriţi în mod frecvent lasă urme adânci în subconştient. Dacă ele sunt armonioase, paşnice şi constructive veţi avea numai de câştigat. Dar dacă aţi lăsat să vă domine îndoiala, neliniştea şi alte gânduri destructive, cel mai bun remediu este să conştientizaţi uriaşa forţă ce sălăşuieşte în subconştient şi să luaţi hotărârea de a atinge o stare perfectă de fericire şi sănătate. Subconştientul, creatorul fiinţei voastre, fiind mereu unit cu sursa divină a tuturor lucrurilor, vă va elibera de orice constrângere şi vă va reda fericirea la care aspiraţi cu atâta fervoare.

Sugestiile altora nu au absolut nici o putere prin ele însele, ci doar dacă voi le primiţi şi sunteţi dispuşi să le acordaţi vreo importanţă. Nu uitați: Nimic nu vă poate face rău, decât dacă voi permiteți! Sugestiile au nevoie de consimţământul vostru, au nevoie să fie întreţinute. Dacă sunteţi receptivi la anumite sugestii, atunci se poate spune că le puneţi la dispoziţie întreaga voastră fiinţă. Amintiţi-vă faptul că, aveţi mereu posibilitatea de a alege!

Alege VIAȚA! Alege SĂNĂTATEA! Alege IUBIREA!