Iubire nesfârșită

Fiica mea, de când s-a născut, a scos din mine valuri de delicateţe, de griji, putere de luptă de care nu mă credeam capabilă.

 

Mi-am dorit să schimb lumea,să o fac un loc sigur pentru ea, doar pentru ea, pentru miniatura aceea de femeie care avea expresia şi spiritul meu…Când infirmiera mi-a adus-o şi am ţinut acel omușor în braţe pentru prima dată, am ştiut că inima mea era dăruită. Eram speriată, încântată, mândră şi…întreagă. Din acea zi am simţit acea împletire a inimilor, a gândurilor şi sufletelor, care nu se va sfârşi…3200 89669022496 787657496 1692243 2981885 n

Orice gând înspre ea înseamnă un val de iubire copleşitoare, o iubire necondiţionată, pentru …fiica mea vulnerabilă şi stângace…:) Am iubit-o din prima clipă în care i-am zărit fetişoara că o piersică…A fost mereu nesfârşita mea uimire…O priveam ore întregi cum dormea şi surâdea în vis. Atunci toate razele soarelui luminau încăperea şi aveam impresia că lumea întreagă a fost făcută în cinstea ei! Tot atunci, îi luam mânuţa rotunjoară într-a mea , doar ca să-i simt pielea atât de fină, mirosul de vanilie…să simt serenitatea şi pacea! Mi-a oferit mai multă iubire decât au avut parte multe mame şi fiice. Aş lua-o oricând de la capăt, doar pentru onoarea şi miracolul de a fi mama ei… Ea m-a ajutat să văd valoarea lucrurilor ce contează cu adevărat în viaţa. Chiar dacă, uneori, bebelușa acea dulce , abia născută, acum este o imensă factură telefonică ce aşteaptă să fie plătită…încă ochii mi se umezesc la amintirea momentelor în care îi ceream părerea asupra hainelor pe care le îmbrăcam. Mereu am dorit să fie mândră şi încântată cu mine…aşa cum eu eram cu ea! Cred că mamă-fiică este un cuvânt compus, în care cratima este scrisă cu o substanţă indisolubilă.

O fiica e un nou început…e o scuză pentru vulnerabilitatea izvorâtă din iubire şi pentru reinventarea ta …e o fiinţa căreia îi aparţin toate jucărioarele de pe raft (de care nu te atingi ca să nu le tulburi amintirea)….e persoană pentru care credeai că nu vei mai fi îngrijorată când va trece de douăzeci de ani…dar pentru care tremuri neîncetat!

*****

Daiana, îţi doresc atât de multe…Dar cel mai mult îţi doresc să fii tu însăţi, să foloseşti toate darurile cu care te-ai născut şi să faci din ele bazele construcției propriului caracter! Îţi doresc să te descoperi, să te bucuri de ceea ce ești şi să ai mulţumire deplină…şi mai ales dragoste, mereu!

 

TE IUBESC!