Coincidențele au o semnificaţie? Dacă, în ciuda părerii scepticilor, admitem răspunsul „DA”, a sosit timpul să fim gata să acceptăm o „revoluţie” în felul nostru de a vedea lumea.
În principal e nevoie să admitem că numeroase evenimente nu sunt întâmplătoare, ci urmăresc un „desen” preordonat, pe care noi să-l descoperim şi să-l folosim. Fireşte, este la latitudinea fiecăruia dintre noi să găsească propriul răspuns la întrebarea "Cine determină coincidența?". Poate fi divinitatea, karma, inconştientul colectiv, şansă, fatalitatea etc. Important este să realizăm că:
-aceste coincidențe există;
-ele conţin un mesaj;
-acest mesaj se cere decodificat;
-depinde de starea noastră mentală recunoaşterea coincidentelor şi decodificarea mesajului respectiv.
În loc de a da din umeri sau de a găsi o "explicaţie" paranormală este mai bine să va puneţi întrebările: ”Universul încearcă să-mi comunice ceva?”, „De ce s-a întâmplat chiar acest lucru?”, „Care este mesajul pe care ar trebui să-l înţeleg?”. Folosindu-vă intuiția cu maximum de deschidere, uitând pe cât posibil de prejudecăţi şi convingeri „osificate” de experienţă, este foarte probabil să ajungeţi la rezultate surprinzătoare. După ce aţi obţinut aceste prime rezultate, următoarele întrebări, la care va invit să găsim răspuns, este: „Numai coincidențele surprinzătoare, ieşite din comun, conţin un mesaj pentru noi, sau suntem pur şi simplu înconjuraţi de mesaje de acest tip, dar opacitatea noastră ne împiedică să le percepem şi să le înţelegem?. Nu cumva fiecare persoană pe care o întâlnim este de fapt o coincidență semnificativă?”. Răspunzând la aceaste întrebări, puteţi pune în discuţie întreaga dumneavoastră imagine despre lume, sistemul de valori pe care l-aţi folosit până acum. Dacă veţi răspunde prin „da”, înseamnă să admiteţi faptul că nimic nu este întâmplător, deci FIECARE PERSOANĂ PE CARE O ÎNTÂLNIM ARE UN MESAJ PENTRU NOI. Consecinţa logică ar fi ca, data viitoare, când vom întâlni pe cineva, în loc să schimbăm mesaje pline de banalităţi şi lucruri comune să încercăm să ascultăm, cu o atitudine corectă, dacă respectiva persoană nu are ceva a ne spune. Mulţi dintre dumneavoastră vor fi probabil surprinşi de bogăţia de idei şi resurse pe care semenii ne-o pot pune la dispoziţie, dacă suntem dispuşi să-i acceptăm.
Desigur mulţi vor obiecta, că este cel puţin imprudent să intrăm în vorbă cu toţi necunoscuţii. Sunt de acord, dar dacă sunteţi dispuşi să acceptaţi faptul că o persoană are un mesaj pentru dumneavoastră, în scurt timp vă veţi dezvolta capacitatea de a intui când este cazul să întraţi în comunicare şi când nu. Îndrăznesc să va dau câteva sugestii, pentru a înţelege când merită să încercaţi un dialog cu o persoană necunoscută: când al şaselea simț vă determină să credeţi că recunoaşteţi pe cineva, deşi raţiunea va spune că nu v-aţi întâlnit niciodată cu respectiva persoană; când, aparent din întâmplare, are loc un schimb de priviri ce vi se pare interesant, chiar dacă pe moment nu-i găsiţi o semnificaţie clară; când întâlniţi de mai multe ori aceeaşi persoană, în condiţii care nu sunt favorizate de factori obiectivi.
Este foarte probabil că la început nu veţi reuşi să înţelegeţi imediat şi cu claritate mesajul emis de persoana respectivă, dar, dacă veţi persevera, rezultatele nu vor întârzia să apară. Este posibil să folosim "coincidentele semnificative" în scopuri practice? Pentru a găsi răspunsul, vă invit să faceţi următorul exerciţiu:
Retrageţi-vă pentru câteva minute într-un loc liniştit şi încercaţi şi întraţi într-o stare de calm mental! Găsiţi şi definiţi cât mai precis posibil întrebarea sau dorinţa care vă preocupă cel mai mult! Concentraţi-vă exclusiv asupra dimensiunii "Ce?" evitând orice griji în privinţa "Cum?". Cu alte cuvinte, focalizați-vă asupra scopului ignorând mijloacele! Întoarceţi-vă la ocupaţia cotidiană, dar păstrându-vă o atitudine de încredere şi deschidere şi încercaţi să observaţi ce se întâmplă! Veţi constata că, dacă nu interveniţi asupra acestui "mecanism" cu factori perturbatori (de genul anxietăţii, fricii, grabei) răspunsurile vi se vor revela mai repede şi mai clar decât aţi crezut că este posibil. Nu dezarmaţi dacă nu obţineţi de la primele încercări rezultatele dorite! Procesul mental, care este uşor de descris în cuvinte, este mult mai greu de tradus, aşa cum se cuvine, în realitate. Este vorba şi în acest caz de "antrenament", de practică. Treptat veţi descoperi că anumite evenimente par să aibă loc tocmai pentru a vă conduce către destinaţia dorită. Veţi descoperi că, deseori, un eveniment aparent dezastruos ascunde un mesaj esenţial pentru succesul dumneavoastră, că fapte şi situaţii aparent potrivnice se pot transforma în „borne de orientare pe drumul evoluţiei personale”.
Universul ne furnizează toate mijloacele pentru a îndeplini această misiune, cu condiţia să învăţăm CUM SĂ PRIVIM ȘI SĂ ASCULTĂM, FOLOSINDU-NE CAPACITATEA INTUITIVĂ!