Mituri despre IUBIRE

Câte povești și mituri despre dragoste nu poposesc în sufletele, în mințile sau pe buzele tuturor, măcar o dată în viață. De câte ori nu zici că pentru dragoste ai face orice, că fără dragoste nu poți fi fericit(ă) pe deplin sau că, așa-zisa dragoste, ține loc de orice neajuns (atunci când îți lipsește). Să cunoaștem câteva mituri despre iubire, care deseori devin convingeri, influențându-ne alegerile în viață.

Mit – Avem nevoie de altcineva pentru a fi compleţi.

FAPT–Suntem compleţi în interiorul nostru. Să simţi asta înseamnă să fii conştient(a).


Mit – Trebuie să îi iubim pe ceilalţi mai mult decât ne iubim pe noi înşine.iubire-totala

FAPT – Este necesar să ne iubim mai întâi pe noi pentru a-i putea iubi pe ceilalţi. Şi nu-i putem iubi mai mult decât pe noi înşine.


           Mit – Avem nevoie de relaţii intime pentru a experimenta dragostea.

FAPT– Lumea e plină de oameni, creaturi şi cauze care vor primi dragostea noastră şi care ne vor permite să experimentam bucuria de a iubi.


Mit – Există o limită la cât de mult poţi iubi.

FAPT – Dragostea este în expansiune: cu cât oferi mai mult, cu atât eşti mai capabil(a) să iubeşti. Limita eşti doar tu!


Mit – Dragostea poate răni.

FAPT– Doar egoul nostru poate fi rănit. Sufletul nostru nu poate fi rănit atunci când oferă dragoste, chiar dacă această dragoste nu ne este împărtăşită. Când te simţi rănit(a), nu dragostea te-a rănit, nu iubirea, ci neînţelegerea ei. Ceilalţi nu sunt posesiunea noastră ( nu ne aparțin)!


           Mit – Dragostea necondiţionată înseamnă să stai cu cineva chiar dacă acea persoană îţi face rău.

FAPT– A părăsi o relaţie care îţi provoacă durere este tot un act de dragoste. Ai nevoie să te iubeşti pe tine însuţi suficient de mult pentru a ieşi dintr-o relaţie care nu merge. Această e cea mai bună dovadă de dragoste pe care o poţi face pentru binele tuturor celor implicaţi.


           Mit – Există doar o persoană şi numai una perfectă pentru noi.

FAPT– Dacă acceptăm acest mit, ne punem singuri piedici. Prin această convingere îi aşezam pe alţii pe un piedestal. Adevărul e că fiecare dintre noi suntem capabili să avem relaţii fericite şi împlinite, nu doar cu un singur tip de persoană. Dacă se termină o relaţie, lasă loc pentru o alta. Maeştri spirituali se apropie de perfecţiune, căci ei sunt în armonie cu întreg Universul, primesc căci ei sunt în armonie cu întreg Universul, primesc şi oferă dragoste necondiţionat, natural.


           Mit – Când o relaţie se încheie, dragostea se sfârşeşte.

FAPT– Chiar dacă o relaţie se termină, dragostea pe care ai dăruit-o ţi-a îmbogăţit sufletul şi a făcut parte din dezvoltarea și evoluția ta. Acea dragoste a avut un impact care va dăinui pentru totdeauna. Dragostea nu începe şi nu se sfârşeşte cu o relaţie. Ea se experimentează, se elevează, se rafinează pe sine prin relaţii şi este aceeaşi în legătură cu toate: cu partenerul de viaţă, cu animalul favorit, cu serviciul, cu natura, cu muzică, cu dansul, cu Universul.